info Vignette

Voxinfo este distribuitor autorizat al National Payment Plc

Informatii plată

Cardul de credit este acceptat de OTP, banca principală din Ungaria

Restricții de circulație pentru camioane în Ungaria în 2024

Așa cum se întâmplă în majoritatea țărilor europene, circulația vehiculelor grele este restricționată și în Ungaria. În călătoriile noastre, luarea în considerare a restricții de circulație pentru camioane poate fi un factor care ne ajută să decidem mai ușor când să pornim la drum. Deoarece în aceste perioade circulația poate deveni mai rapidă și mai sigură. 

 

La ce vehicule se aplică oprirea pentru camioane? 

În Ungaria, legea reglementează restricționarea circulației camioanelor, astfel încât, în perioadele designate, este interzisă circulația pentru orice vehicul de marfă, tractor, tractor agricol sau vehicul lent care depășește greutatea totală autorizată de 7,5 tone. 

 

Când este în vigoare? 

În timpul verii, între 1 iulie și 31 august, în weekenduri, începând de sâmbătă la ora 15:00 (dacă nu este zi lucrătoare) până la ora 22:00 a zilei de sărbătoare. Dacă una dintre zilele dinaintea weekendului este zi de sărbătoare, restricția trebuie aplicată fără întrerupere de la ora 8:00 în prima zi până la ora 22:00 în ultima zi. 

Pentru restul anului, între 1 septembrie și 30 iunie, este interzisă circulația de la ziua precedentă a zilei de sărbătoare până la ora 22:00 a ultimei zile de sărbătoare, adică de la ora 22:00 de vineri până la ora 22:00 de duminică. 

Vehiculele grele clasificate cel puțin în clasa de mediu EURO 3 beneficiază de excepție între 4 noiembrie și 1 martie. 

 

Mai rapid pe autostradă, mai simplu cu vigneta electronică! 

Merită să profităm de restricții de circulație a camioanelor în timpul călătoriilor, deoarece astfel vor fi mai puține vehicule lente pe drumuri. Totuși, nu uitați că majoritatea autostrăzilor din Ungaria sunt taxate, așa că în momentul planificării călătoriei este important să achiziționați și vigneta pentru autostradă. Cea mai simplă modalitate este achiziționarea online pe site-ul vigneta-ungaria.eu, unde vigneta electronică poate fi achiziționată în doar câțiva pași în doar 2 minute. Alegeți confortul, cumpărați online! 



EN DE RO HU SK