info Vignette

Voxinfo este distribuitor autorizat al National Payment Plc

Informatii plată

Cardul de credit este acceptat de OTP, banca principală din Ungaria

Tot ce trebuie să știi înainte de a călători în Ungaria

Înainte de a începe călătoriile cu mașina, este recomandat să aduni informații despre tarifele de utilizare a drumurilor în țara destinație sau în țările prin care vei trece. Datorită locației centrale a Ungariei, aceasta ne poate ieși în cale de multe ori, așa că am colectat toate informațiile importante în cazul în care călătoria ta cu mașina traversează și drumurile maghiare. 

 

Drumuri cu taxă  

În Ungaria, autostrăzile sunt taxate, deci trebuie să plătești pentru utilizarea lor. Acest lucru se poate face prin achiziționarea unei vignete pentru autostradă, pe care o poți obține de la benzinării sau online pe site-ul vigneta-ungaria.eu

 

Vignetă online maghiară  

Vigneta electronică oferă mai multe avantaje față de vignetele tradiționale pe hârtie: 

  • Achiziționare simplă: poate fi cumpărată oricând și de oriunde 
  • Perioada de valabilitate: data de început a valabilității poate fi aleasă flexibil, permițând achiziționarea înaintea călătoriei 
  • Precizie: putem furniza datele necesare, permițând verificări multiple 
  • Întotdeauna la îndemână: poate fi vizualizată și verificată între e-mailuri oricând 
  • Rapidă și comodă: nu necesită așteptare la coadă, poate fi obținută chiar de pe canapeaua ta 

 

Ce se întâmplă dacă folosim un tronson cu taxă fără vigneta electronică?  

Vignetele pentru autostradă trebuie achiziționate înainte de a intra pe drumul cu taxă. Omiterea acestui pas poate atrage sancțiuni, dar este important să știm că există o perioadă de grație de 60 de minute de la intrarea pe drumul cu taxă, în timpul căreia încă putem achiziționa dreptul de utilizare a drumului și evita penalitățile. Cea mai rapidă soluție este achiziționarea vignetelor online, eliminând nevoia de a căuta o stație de benzinărie. 

 

Valoarea penalităților 

Dacă folosim autostrada fără vigneta și realizăm ulterior acest lucru, vom fi amendați. Valoarea amenzilor a crescut începând cu 2024, ceea ce înseamnă că pentru un vehicul în categoria de tarif D1, amenda este de 21,830 HUF în cazul plății în termen de 60 de zile, iar după 60 de zile poate ajunge la 87,270 HUF. 

 

Fiți în siguranță și evitați amenzile! 

Datorită creșterii penalităților, nu merită să riști, deoarece chiar și cu o vignetă de 10 zile poți evita amenzi semnificative. Achiziționează online vigneta ta pentru autostrada maghiară și călătorește confortabil pe autostrăzile ungare! 



EN DE RO HU SK